Food & tabletop stylist, receptschrijver & fotograaf

CONTACT

FOOD & TABLETOP STYLING

Balans, samenhang en harmonie, daar draait voor mij het maken van een productie of een kookboek om. Een consistent beeld creëren wat creatief is en perfect past in het grote geheel. De stijl bewaken vind ik erg belangrijk.

Natuurlijk vind ik het prachtig wanneer er van niets iets mooi ontstaat, met de juiste kleuren en combinaties, de best passende props en het gerecht zo opgemaakt dat elke thuiskok gelijk de keuken in wilt.

KOOKBOEKEN & PRODUCTIES

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een goede voorbereiding. Voor de begin van de shoot werk ik de besproken sfeer in een moodboard uit. Ook werk ik een idee bij elk te maken beeld uit, zo kan er op de shoot vlot doorgewerkt worden.

Een fotoshoot doe je nooit alleen. Daarom vind ik het belangrijk dat de samenwerking tussen de fotograaf, auteur en culinair stylist op de set in een ontspannen sfeer verloopt. Het zorgt voor de meest mooie en creatieve beelden.

Naast de tabletop styling (verzorging van de props) zorg ik voor een zo natuurlijk mogelijke opmaak voor op het bord. Iets wat je thuis zou kunnen maken, maar wel met een wauw factor!

OPDRACHTGEVERS:
– Delicious magazine
– Fontaine uitgevers
– Unieboek | Het spectrum
– Kosmos uitgevers
– Karakter uitgevers
– KIP & EI
– Bruna uitgevers
– Libelle

A-Z PRODUCTIES / IN HUIS PRODUCTIES

Mijn specialisme: het maken van A-Z producties. Waarbij ik recepten schrijf, kook en fotografeer. In mijn producties vertel ik een verhaal en voeg graag persoonlijke elementen toe. Zoals het kookproces, mensen of handen.

Visual storytelling is helemaal hot! Iedereen lijkt zich er mee bezig te houden. Iedereen wil steeds meer een verhaal vertellen rond hun product in plaats van alleen 1 plaatje.

Een zeer geschikt instrument voor instagram, online producties of magazines. Het creatieve beheer van jullie instagram account behoort dan ook tot mijn mogelijkheden. 

Graag ontwikkel ik vanaf het startpunt het verhaal mee. Als food & tabletop stylist en food fotograaf weet ik goed waar de mogelijkheden liggen in een perfecte aansluitende Visual food Story.

OPDRACHTGEVERS:
– Marqt: elk kwartaal 4-6 receptenkaarten (receptuur en fotografie)
– Uit pauline’s Keuken: 8 blogposts per maand (receptuur, tekst en fotografie)
– Dr Oetker professional: online content (receptuur, tekst en fotografie)
– Maza: social media content (receptuur en fotografie)